Skip content en ga naar navigatie

Steven Sleuyter eindigt tweede in slopende loopwedstrijd in Amerika

Ultraloper Steven Sleuyter heeft in de loopwedstrijd van 273 kilometer in de Grand Canyon een tweede plaats behaald. ‘Dit is een droom die uitkomt', reageert de commercieel directeur van Groep Sleuyter.

In totaal namen 121 ultralopers uit de hele wereld deel aan de Grand to Grand Ultra in de Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona. De atleten moesten er 273 kilometer lopen verspreid over zes dagen, met een dubbele marathon (84 kilometer) op dag drie als zwaarste etappe.

Steven Sleuyter nam eerder al deel aan gelijkaardige loopwedstrijden als de Marathon des Sables in Marokko, de Atacama Crossing in Chili en de Sahara Race in Egypte. Maar de tweede plaats in de Grand Canyon is zijn beste resultaat ooit. ‘Vorig jaar eindigde ik derde in de Sahara Race. Voor deze race droomde ik van een plaats in de top tien. Een tweede plaats behalen is dan ook een droom die uitkomt', vertelt Steven Sleuyter.

Zijn deelname aan de Grand to Grand Ultra kwam nochtans na zeven kilometer al in gevaar. ‘Ik ben toen zwaar gevallen, waardoor mijn schouder even uit de kom was en ik ernstige schaafwonden aan mijn voorarm opliep. Ik zag mijn droom aan diggelen vallen, maar kon gelukkig verder lopen en eindigde die etappe nog derde.'

Opvallend, de ultralopers die Steven op het podium vergezellen zijn professionele atleten. Dit in tegenstelling tot de Bredenaar, die in het dagelijkse leven commercieel directeur is bij de Groep Sleuyter.

‘De afgelopen maanden liep ik gemiddeld zo'n 150 kilometer per week. De zwaarste trainingsweken liepen zelfs op tot 230 kilometer per week. Allemaal na de werkuren dus. Lopen is een passie en deze wedstrijden zijn gewoon fantastisch. Het decor waarin je loopt en de sfeer onder alle lopers: daarvoor doen we het. Zelfs al is het soms bijzonder zwaar', vertelt Steven, die slechts een kleine rugzak draagt om een week te overleven.

‘In dat rugzakje zit mijn voeding voor een hele week en mijn slaapzak. We proberen zo weinig mogelijk mee te dragen. Op mijn rugzak staat ook een tekst geschreven van mijn dochter en mijn vrouw. Bij moeilijke momenten tijdens het lopen hou ik dat altijd stevig vast. Zij helpen me telkens vooruit', zegt Sleuyter.(Bron: Het Nieuwsblad 8/10/2013)

Ga terug
Skip navigatie en ga naar content