Skip content en ga naar navigatie

Sloop op de site van South View gestart!

Op 6 juli zijn de afbraakwerken gestart op de bouwplaats van het South View-project.

In een eerste fase wordt het gebouw van de vroegere "Brem" gesloopt. Op deze plaats verrijzen South View I & II en het nieuwe dienstencentrum "De Schelpe"

Einde volgend jaar wordt dan het oude gebouw van "De Schelpe" gesloopt en wordt South View III opgetrokken.

Even was er wat commotie rond de sloop omwille van asbestgevaar. Groep Sleuyter wenst uitdrukkelijk te stellen dat de afbraak volledig volgens de wettelijke normen en procedures verloopt.

Als vooraanstaande Oostendse bouwgroep kan en wil Groep Sleuyter het zich niet veroorloven om ook maar enig gevaar te veroorzaken voor de Oostendse bevolking.

Reeds in maart werd er een asbestinventaris opgesteld door een externe firma en in overleg met onze eigen veiligheidscoördinatoren een sloopplan opgesteld.

Dit plan zal uiteraard rigoureus gevolgd worden. Overigens werd de werf door de arbeidsinspectie en milieuambtenaren gecontroleerd en volledig veilig verklaard.

Groep Sleuyter betreurt dat deze plotse opstoot van "verkiezingskoorts" angst en ongerustheid veroorzaakt bij de plaatselijke bevolking.

Het South View-project is overigens een ongekend verkoopsucces: momenteel is al 60% van de appartementen verkocht en dit amper 7 maanden na de lancering!

South View valt ook sterk in de smaak bij de Oostendenaars: 70% van de kopers komen uit Oostende en onmiddellijke omgeving én kiezen South View als permanent verblijf.

Ook de overige kopers kiezen overwegend South View als permanente residentie. Opvallend veel nieuwe eigenaars zijn overigens van het Westerkwartier en Mariakerke zelf.

Zij kennen de leefkwaliteit van deze buurt en wensen hier resoluut te blijven. Met South View realiseert Groep Sleuyter dus weer een aantrekkelijk en succesvol woonproject voor Oostende!

Ga terug
Skip navigatie en ga naar content