Skip content en ga naar navigatie

Investeren in vastgoed blijft een goede beslissing!

BNP Paribas en dochter Fintro verlagen de rente op woonkredieten vanaf 1 december. 
De marktleider voor spaarboekjes, BNP Paribas Fortis, en zijn dochter Fintro verlagen vanaf 1 december de rente op sommige spaarboekjes en op woonkredieten. De bank verwijst als reden naar de verlaging van de basisrente door de Europese Centrale Bank vorige week. 

BNP Paribas Fortis verlaagt de basisrente op het klassieke spaarboekje met 0,05 procentpunt tot 0,5 procent. Ook van de getrouwheidspremie gaat er 0,05 procentpunt af tot 0,10 procent. De rente en premie op de internetspaarrekeningen zakt evenveel. De bank hanteert al een tijdje dezelfde tarieven voor de klassieke en de online spaarrekening. 

Op de spaarrekening van Fintro blijft de basisrente stabiel op 0,5 procent en de getrouwheidspremie zakt van 0,2 tot 0,1 procent.

'Deze rentedaling laat ons toe de rentevoeten voor woonkredieten te verminderen met 10 basispunten vanaf 1 december en voor de courante formules', klinkt het in het persbericht.
Getrouwheidsspaarboekjes

Een maand geleden verlaagde de marktleider voor spaarboekjes in België de vergoeding voor een aantal andere spaarboekjes. Het waren de zogenaamde getrouwheidsspaarboekjes, boekjes met een lage basisrente en een hoge premie, die er toen aan moesten geloven. BNP Paribas Fortis stelde in zijn persbericht van 22 oktober ook al: 'Een verdere verlaging van de basisrente door de Europese Centrale Bank (ECB) is bovendien niet uitgesloten'. (bron: De Tijd - Netto 13/11/2013)

Ga terug
Skip navigatie en ga naar content