Skip content en ga naar navigatie

Groep Sleuyter investeert in nieuwbouw en personeel

OOSTENDE - Groep Sleuyter start begin volgend jaar met de bouw van een nieuw hoofdkantoor op Plassendale III. De nieuwbouw is noodzakelijk door de forse groei van het bedrijf, dat straks 300 mensen zal tewerkstellen.

Groep Sleuyter is een Oostends familiebedrijf, dat werd opgericht door Franklin Sleuyter. Hun kernactiviteit is bouwen en verkopen van vastgoedprojecten aan de Belgische kust. Het bedrijf bouwt jaarlijks ongeveer 200 nieuwe appartementen, vooral in Oostende en omliggende kustgemeenten.

Architecturaal pareltje

De activiteiten van het bouwbedrijf zijn vandaag de dag verspreid over drie locaties langs het industrieterrein van Zandvoorde-Schorredijk, het hoofdkantoor in de Edward Vlietinckstraat, en het verkoopkantoor in de Northlaan. Omdat de onderneming de afgelopen jaren een forse groei kende, plant het bedrijf momenteel een verhuis naar Plassendale III.

Enkel het verkoopkantoor aan de Sleuyter Arena blijft straks bestaan. ‘De andere activiteiten worden samengebracht in een nieuw gebouw op Plassendale III, naast Electrawinds en XL Video', zegt algemeen directeur Gilbert Deley. Groep Sleuyter kocht op Plassendale III een terrein van 30.000vierkante meter, waarop 3.000vierkante meter kantoren, een showroom van 4.000vierkante meter, en een productiehal en magazijn van 12.000vierkante meter komt. ‘Het gebouw moet een visitekaartje zijn voor ons. Het wordt zeker geen typische loods, maar wel een architecturaal pareltje omgeven door groen. Het is de bedoeling dat je van de buitenkant niet ziet dat het om een bouwfirma gaat', zegt Deley. ‘De plannen van de verhuis werden nauwkeurig voorbereid en zijn noodzakelijk door de sterke groei van het bedrijf. De Groep Sleuyter kende de afgelopen achttien jaar een constante groei, maar in 2008 werd beslist om het bedrijf structureel te veranderen en ook grote projecten binnen te halen. En vanaf dat moment is de groei sterk toegenomen. Hierdoor is de huidige capaciteit te klein, en worden binnenkort zelfs externe containers geleverd als extra ruimte. Daarnaast past de verhuis ook perfect binnen onze filosofie dat we steeds meer een conceptontwikkelaar zijn in plaats van een projectontwikkelaar. Heel wat klanten vragen een service naar een volledig afgewerkt product, tot zelfs de meubels toe.'

Tewerkstelling

Groep Sleuyter stelt vandaag zo'n 190mensen tewerk, maar door de verhuis zal het bedrijf ruim 100nieuwe werkkrachten zoeken. ‘Een derde van het personeel is bediende, de rest is actief op de verschillende werven. We denken dat we straks in totaal 300werknemers zullen nodig hebben', zegt Deley, die hoopt dat de bouw in het voorjaar van 2012 kan starten. ‘Als de werken binnen zes maanden kunnen aangevat worden, dan hopen we in de loop van 2013 te kunnen verhuizen. We hebben ook de mogelijkheden onderzocht in andere steden, maar we zijn blij dat we in Oostende kunnen blijven. We wilden de verankering met de badstad niet verbreken, en zijn blij dat we ons steentje kunnen blijven bijdragen tot tewerkstelling in de regio.'

Het Nieuwsblad dinsdag 24 april 2012

Ga terug
Skip navigatie en ga naar content