Skip content en ga naar navigatie

Belgische huizenprijzen zullen nog meer stijgen

Uw huis zal ook de volgende jaren nog in waarde stijgen. Een prognose van kredietbeoordelaar Standard and Poor’s voorziet een stijging van 5 procent tegen het einde van 2015.

Eind dit jaar zal de gemiddelde woning in België alweer 2 procent duurder zijn dan vorig jaar. Dat blijkt uit een prognose van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard and Poor's. In 2014 en 2015 komt er nog eens ieder jaar een stijging van 1,5 procent bovenop.
Eigenaars van huizen en appartementen in ons land hoeven dus niet bang te zijn van doemberichten die de vastgoedmarkt wereldwijd in de ban houden. Wat betreft de waarde van woningen is ons land al enkele jaren de uitzondering op de regel en het zal dat ook de volgende jaren nog blijven.
België positieve uitzondering in Europa.
Van alle Europese landen die Standard and Poor's in haar onderzoek opnam, zijn België en Duitsland de enige die van 2009 tot 2015 elk jaar een stevige groei laten optekenen. Ook in Ierland en Groot-Brittannië stijgen volgend jaar de woningprijzen met respectievelijk 1 en 3 procent, maar die landen lieten de voorbije jaren een correctie optekenen. In Ierland was die zelfs dramatisch met waardeverminderingen van 19, 11, 16 en 6 procent in de jaren van 2009 tot 2012.
(Bron: Trends 4/11/2013)


 

 

Ga terug
Skip navigatie en ga naar content